glenn talloch

de schotse whisky

die zich overal thuisvoelt

glenn talloch

de schotse whisky

die zich overal thuisvoelt

Glen talloch voelt zich vooral thuis in:

Horst.

Hoe een whiskyproeverij in Schotland mijn voorkeur bepaalde

Door: Piet Berden

Ach, je wilt wel eens wat anders dan een biertje of een wijntje, niet dan?

Een paar jaar geleden ben ik daarom op zoek gegaan naar iets anders, iets rustigers, iets met minder volume maar vooral iets met een eigen smaak. Ik was met vrienden op rondreis in Schotland. Gewoon een dag of 8 met de motor. De overtocht verliep vlot en we konden gaan genieten van een prachtig avontuur.

De zon beloofde te blijven schijnen, zeker tot we weer terug in Newcastle zouden zijn, en jawel, we hadden prachtig weer en de reis verliep voorspoedig. De sfeer was perfect en we amuseerden ons prima. En als je dan in Schotland bent dan wil je natuurlijk ook het een en ander meemaken, je bezoekt wat bezienswaardigheden maar je geniet vooral van de gastvrijheid, de natuur en de vergezichten.

Gedurende onze reis kwam ik er achter dat mijn 5 kompanen nog NOOIT, je gelooft het niet, maar echt nog NOOIT een glas whisky gedronken hadden.

Tijd om daar verandering in te brengen, in een van de vele kroegen in Schotland kon ik de waard overhalen om een kleine proeverij voor ons te organiseren, 4 verschillende soorten whisky, perfect. Maar na het eerste glaasje ook 4 verbaasde gezichten: ze hadden nooit geweten dat dat spul zo lekker is. Vreemd dat we dat niet wisten, missie geslaagd, het kostte een paar centen maar zelfs de meest argwanende gebruiker was overtuigd: whisky is lekker!!

Thuisgekomen heb ik mijn zoektocht naar een, voor mij mooie en geschikte whisky doorgezet. Peated is lekker, maar niet voor elke keer en toen…. toen kwam ik de Glen Talloch Rare & Old tegen met een prima aanbieding. Even proberen en daar is het niet bij gebleven, de smaak past prima bij mij, ik drink ‘m puur en regelmatig. Soms meer regel dan matig maar ook zo is het leven.

En mijn vrienden? Motorrijden doen ze nog steeds, whisky drinken iets minder. Jammer, maar één ding is zeker…. van Schotland hebben ze genoten!

Delen is fijn:

Doetinchem

Martin Waser

Amsterdam

Theo Doyer

Ermelo

Elmer Schuitema

Moergestel

Nico de Bruijn