Spareribs in Glen Talloch-marinade (lekker op de BBQ)

Deze ribs ga je natuurlijk niet volsmeren met barbecuesaus. Een lichte marinade is genoeg om de eigen smaak van de ribs naar boven te laten komen. Neem in elk geval spareribs van de buikzijde. Deze zijn een stuk groter en het vlees is een stuk steviger van structuur, maar tegelijkertijd veel smaakvoller. En vergeet het belangrijkste niet: de touch van Glen Talloch!

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten.
  • Klopt de Glen Talloch-marinade tot de suiker is gesmolten.
  • Marineer de spareribs voor het BBQ-en tenminste 1 uur (langer is nog beter).
  • Bedruip de spareribs met de Glen Talloch-marinade terwijl het geroosterd wordt.

Ith do shàth!”

ingrediënten

  • 1 kop sojasaus (250 ml)
  • 1/4 kop Dijon Mosterd
  • 1 flinke kop Glen Talloch (al onze 4 soorten kunnen natuurlijk)
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1/2 t zout
  • 1 e Worcestersaus
  • 1/4 t zwarte peper

Delen is fijn:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

We sluiten af met een dessert. Een heel traditioneel dessert ook! Als de Schotten iets te vieren hebben, komt er negen van de tien keer Cranachan op tafel als toetje. Cranachan is gemaakt van de vier dingen waar Schotland bekend om staat: whisky, haver, heidehoning en frambozen. Officieel worden de room met Glen Talloch, de krokante havervlokken en het fruit dan op tafel geplaatst zodat je zelf je dessert kan opbouwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk, maar wij houden het recept hier even zo klassiek mogelijk.

Deze ribs ga je natuurlijk niet volsmeren met barbecuesaus. Een lichte marinade is genoeg om de eigen smaak van de ribs naar boven te laten komen. Neem in elk geval spareribs van de buikzijde. Deze zijn een stuk groter en het vlees is een stuk steviger van structuur, maar tegelijkertijd veel smaakvoller. En vergeet het belangrijkste niet: de touch van Glen Talloch!

Glen Talloch en chocolade? Daar kun je ons ’s nachts voor wakker maken! En vooral: voor Glen Talloch met chocoladetruffels.