Schotse Cranachan met Glen Talloch

We sluiten af met een dessert. Een heel traditioneel dessert ook! Als de Schotten iets te vieren hebben, komt er negen van de tien keer Cranachan op tafel als toetje. Cranachan is gemaakt van de vier dingen waar Schotland bekend om staat: whisky, haver, heidehoning en frambozen. Officieel worden de room met Glen Talloch, de krokante havervlokken en het fruit dan op tafel geplaatst zodat je zelf je dessert kan opbouwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk, maar wij houden het recept hier even zo klassiek mogelijk.

Bereiden

  • Toast de havermout in een droge koekenpan voor een paar minuten. Neem 3/4 van de havermout en meng die met 2 eetlepels Glen Talloch in een bakje. Dit wil je minimaal een paar uur (maar een hele nacht mag ook) van tevoren doen, zo zuigt de havermout alle Glen Talloch op.
  • Sla de slagroom lobbig en spatel de overgebleven Glen Talloch en de honing er door.
  • Verdeel een paar frambozen over de glazen, spatel er wat slagroom op, verdeel de in Glen Talloch gemarineerde havermout erop, verse frambozen, weer een beetje slagroom en als laatste wat gewoon getoaste havermout met een framboos als decoratie.
  • Natuurlijk neem je er een kopje zwarte sterke koffie bij en… een glaasje Glen Talloch!

Ith do shàth!”

ingrediënten

  • 4 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels Glen Talloch
  • 2 eetlepels honing
  • 100 ml slagroom
  • ± 20 frambozen

Delen is fijn:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deze ribs ga je natuurlijk niet volsmeren met barbecuesaus. Een lichte marinade is genoeg om de eigen smaak van de ribs naar boven te laten komen. Neem in elk geval spareribs van de buikzijde. Deze zijn een stuk groter en het vlees is een stuk steviger van structuur, maar tegelijkertijd veel smaakvoller. En vergeet het belangrijkste niet: de touch van Glen Talloch!

Glen Talloch en chocolade? Daar kun je ons ’s nachts voor wakker maken! En vooral: voor Glen Talloch met chocoladetruffels.

We sluiten af met een dessert. Een heel traditioneel dessert ook! Als de Schotten iets te vieren hebben, komt er negen van de tien keer Cranachan op tafel als toetje. Cranachan is gemaakt van de vier dingen waar Schotland bekend om staat: whisky, haver, heidehoning en frambozen. Officieel worden de room met Glen Talloch, de krokante havervlokken en het fruit dan op tafel geplaatst zodat je zelf je dessert kan opbouwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk, maar wij houden het recept hier even zo klassiek mogelijk.