Chocolade truffels met Glen Talloch

Glen Talloch en chocolade? Daar kun je ons ’s nachts voor wakker maken! En vooral: voor Glen Talloch met chocoladetruffels.

Bereiden

  • Smelt de chocolade samen met de boter en de slagroom au bain-marie.
  • Meng de whisky met de gesmolten chocolade, roer goed door en giet alles in een schaaltje.
  • Zet in de koelkast om hard te worden. Zodra de chocolade hard is, zet je een ander schaaltje klaar met het cacaopoeder.
  • Schep met een theelepel wat chocolade uit het bakje en vorm er met je handen een beetje een balletje/rotsje van (wordt wel een beetje een kliederboel). Oh, en: helemaal niet erg als ze niet mooi rond zijn, is juist rustiek.
  • Doe de truffels in de cacaopoeder en roer voorzichtig met een schoon theelepeltje door, zodat er overal cacaopoeder zit. Ga zo door totdat alle chocolade op is.
  • Bewaar deze goddelijke chocolade truffels met whisky in de koelkast tot je ze wilt opeten, dan smelten ze niet zo snel tussen je vingers.

“Ith do shàth!”

ingrediënten

Voor ca. 20 truffels

  • 2 eetlepels Glen Talloch Whisky
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 50 ml slagroom
  • 1 grote eetlepel boter
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Delen is fijn:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deze ribs ga je natuurlijk niet volsmeren met barbecuesaus. Een lichte marinade is genoeg om de eigen smaak van de ribs naar boven te laten komen. Neem in elk geval spareribs van de buikzijde. Deze zijn een stuk groter en het vlees is een stuk steviger van structuur, maar tegelijkertijd veel smaakvoller. En vergeet het belangrijkste niet: de touch van Glen Talloch!

Glen Talloch en chocolade? Daar kun je ons ’s nachts voor wakker maken! En vooral: voor Glen Talloch met chocoladetruffels.

We sluiten af met een dessert. Een heel traditioneel dessert ook! Als de Schotten iets te vieren hebben, komt er negen van de tien keer Cranachan op tafel als toetje. Cranachan is gemaakt van de vier dingen waar Schotland bekend om staat: whisky, haver, heidehoning en frambozen. Officieel worden de room met Glen Talloch, de krokante havervlokken en het fruit dan op tafel geplaatst zodat je zelf je dessert kan opbouwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk, maar wij houden het recept hier even zo klassiek mogelijk.