GLEN TALLOCH COCKTAILS WAARMEE JE JEZELF ÉN JE VRIENDEN VERRAST.

Als je dan toch wilt mixen, sla dan de bekende cola eens over en maak een lekkere – en vooral onverwachte cocktail. Een bijzondere versnapering, met liefde en aandacht bereid, waarvan je feestelijk geniet.

Glen Talloch Highball

Schenk de whisky in een highball glas. Vul het glas bij met ijs en het bruisende mineraalwater. Roer het voorzichtig door en garneer met een schijfje limoen. Slàinte!

  • 50 ml Glen Talloch Whisky
  • 100 ml mineraalwater met koolzuur
  • ijsblokjes
  • garnering: limoen

Horse’s neck

Vul een longdrinkglas met ijs en voeg er de whisky en angostura bitters aan toe. Snij met een citrustrekker een lange citroenzeste, zodat de etherische oliën van de citroen in het glas terechtkomen. Doe de citroenzeste sierlijk in het glas tussen het ijs en giet de Ginger Ale via een (cocktail)lepel langzaam in het glas. Omroeren en klaar. Slàinte!

  • 45 ml Glen Talloch Whisky
  • 6 druppels angostura bitters
  • 150 ml ginger ale
  • ijsblokjes
  • garnering: zeste van citroen

Rob Roy

Vul een ‘mixing glass’ met ijs en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Stir tot de cocktail goed koud is en strain in een gekoeld cocktailglas. Garneer met de Maraschino kers. Slàinte!

  • 60 ml Glen Talloch Peated
  • 30 ml rode vermouth
  • 3 druppels angostura bitters
  • ijsblokjes
  • garnering: Maraschino kers

Suffering Bastard

Vul een glas met enkele ijsblokjes en giet de whisky, gin en limoensap erbij. Roer even kort om en top af met de ginger ale. Vul het glas verder op met ijs en garneer met munt en een sinaasappelpartje. Slàinte!

  • 30 ml Glen Talloch Whisky
  • 30 ml Boomsma Dry Gin
  • 30 ml vers limoensap
  • 120 ml ginger ale
  • 2 druppels angostura bitters
  • ijsblokjes
  • garnering: takje munt en sinaasappelpartje

Blackberry Whisky Smash

Doe de suiker, basilicumblaadjes, limoen, bevroren bramen en de whisky in een cocktailshaker. Vermeng en stamp de ingrediënten door elkaar met behulp van een muddler. Voeg een flinke hoeveelheid ijs toe en shake de cocktail goed koud. Zeef de cocktail grof over een glas met ijs en top af met het koolzuurhoudend mineraalwater. Garneer met wat verse bramen en een takje munt. Slàinte!

  • 60 ml Glen Talloch Whisky
  • 60 ml mineraalwater met koolzuur
  • 100 gram bevroren bramen
  • 2 theelepels suiker
  • 3 à 4 basilicumblaadjes
  • een partje limoen
  • ijsblokjes
  • verse bramen en een takje munt