Zeg je ‘zalm’,

dan zeg je

Glen Talloch.

trouwe fans

weten dat al

meer dan dertig jaar

Picture this:

De geur van verbrande houtsnippers van whiskyvaten… kun je die voor de geest halen? In de herfst hangt die geur in de Schotse vallei waar onze traditionele Kerst-zalm dan gerookt wordt voor jullie. De geur van ambacht, de geur van oude houten whiskyvaten, de geur van de best denkbare zalm – die krijg je er moeilijk uit. Net als de ongekend zachte en verfijnde smaak, die die rook meegeeft aan de vis. De zalm wordt maar liefst acht uur lang ‘koud gerookt’ bij een temperatuur die niet boven de 28 graden komt.

Al meer dan 30 jaar leveren we ‘m aan onze trouwste klanten. Klanten die weten dat we die zalm net zo zorgvuldig uitzoeken als de ingrediënten van onze ‘blend’. Uit een afgeschermd gedeelte in een ‘loch’ (haar natuurlijke habitat dus), in noordwest Schotland. Daar waar water nog puur water is.

De beroemde Glen Talloch-zalm:

zorg dat je ‘m met Kerst op je bord hebt.

Glen Talloch whisky en gerookte Schotse zalm vormen een onovertroffen combinatie. Daarom kunt u bij Glen Talloch elk jaar in de periode voor Kerst een ambachtelijk gerookte zalm bestellen met € 10,- korting. Deze zalm van ca. 600 gram komt rechtstreeks uit Schotland waar hij gerookt wordt boven houtsnippers van oude whiskyvaten. Daarom smaakt juist deze zalm perfect bij een glas Glen Talloch én andersom! Na het roken wordt de zalm in mooie dunne plakjes gesneden en vacuüm verpakt. Vervolgens gaat de zalm in een polystyreen doos met koelelement op transport naar Nederland en wordt daarna rechtstreeks bij je thuis afgeleverd. Na ontvangst kun je de zalm in de koelkast of desgewenst in de vriezer bewaren.

Vanaf half september tot begin november is de actie elk jaar verkrijgbaar bij de slijter. Normaal betaal je voor een gefileerde ‘half side’ zalm van deze kwaliteit € 31,50. Glen Talloch biedt u deze delicatesse aan voor slechts € 21,50 (zolang de voorraad strekt, natuurlijk – en dat is niet zo lang!).

De rugetiketten van de flessen Glen Talloch Rare & Old zijn voorzien van actiecodes die je kunt ingeven bij je online bestelling. Voor de korting van € 10,- heeft u twee actiecodes per zalm nodig. Je krijgt een extra korting van € 2,50 wanneer je meerdere zalmen op 1 adres binnen Nederland laat bezorgen.

Wil je de zalm niet online maar per post bestellen? Dan kun je het bestelformulier downloaden op glentallochzalm.nl Als je er helemaal zeker van wilt zijn om deze jaarlijkse klassieker niet te missen, schrijf je dan ook in op de nieuwsbrief – dan zit je altijd goed.

VAAK GEGEVEN ANTWOORDEN OVER DE BEROEMDE GLEN TALLOCH-ZALM.

De actiecode vind je op het achter etiket van de actieflessen Glen Talloch 0,7 liter en 1,0 liter. Deze actieflessen zijn voorzien van speciale etiketten met een “pull here” hoekje. Wanneer je hier het etiket lostrekt vind je op het onderliggende etiket de actiecode.

Eventueel is het ook mogelijk om je zalmbestelling per post in de sturen zoals voorgaande jaren altijd het geval is geweest. In dat geval kun je hier ten tijde van de actie een bestelformulier downloaden en deze uitgeprint en volledig ingevuld retour sturen samen met de benodigde rug etiketten. De betaling vindt dan plaats door middel van een eenmalige machtiging.

Het voordeel van online bestellen is dat je niets meer hoeft in te sturen per post en meteen een bevestiging krijgt van je bestelling. Daarnaast krijg je twee dagen voordat de zalm bezorgd wordt nog een track & trace nummer doorgemaild, waarmee je het bezorgtraject van het zalmpakket kunt volgen.

Normaal betaal je voor een gefileerde ‘half side’ Schotse zalm van deze kwaliteit € 31,50. Glen Talloch bied je deze delicatesse aan voor € 21,50 (mits je 2 actiecodes per zalm kunt ingeven tijdens je digitale bestelling, of twee rug etiketten per zalm meestuurt met je bestelling per post).

Wanneer je meerdere zalmen op 1 adres laat bezorgen krijg je een korting van € 2,50 op alle extra zalmen. Voor de eerste zalm betaal je met 2 actiecodes of rugetiketten € 21,50 en voor de tweede, derde, of meer zalmen betaal je € 19,00 per zalm (mits je hier ook per zalm nog 2 actiecodes ingeeft of rugetiketten instuurt). Wanneer je zalmen bestelt zonder actiecodes, of je bestelling per post inzendt zonder actie rugetiketten, betaal je voor de eerste zalm € 31,50 en voor de tweede, derde of meer zalmen € 29,00 per zalm.

Na je online bestelling ontvang je binnen een uur een bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je mailen naar zalmactie@glentalloch.nl of tijdens kantooruren bellen met 058-2135135. Wanneer je je zalmbestelling per post instuurt is de bestelling verwerkt wanneer het gemachtigde bedrag van je rekening is geschreven. Dit zal binnen 3 weken na inzending van je bestelling plaats vinden.

Bezorging

De zalm wordt vanaf woensdag 13 t/m vrijdag 15 december bezorgd. Mocht de zalm daarna niet afgeleverd zijn dan kun je mailen naar zalmactie@glentalloch.nl of tijdens kantooruren bellen met 058-2135135.

De zalm wordt dan bij de buren gebracht of een dag later opnieuw aangeboden. In beide gevallen ontvang je dan een kaartje in de brievenbus over waar het pakket voor je klaar ligt of wanneer het pakket opnieuw aangeboden wordt. Ook kun je met de code op het briefje een alternatief bezorgmoment of adres doorgeven. Via het track & trace nummer dat je 2 dagen voor bezorging ontvangt kun je het pakket ook traceren. Wanneer je eind december weinig thuis bent adviseren wij je een alternatief bezorgadres op te geven waar iemand de zalm in ontvangst kan nemen.

Bewaren

De zalm is vacuüm verpakt in een polystyreen doos samen met een koelzakje. Dit laatste is om ervoor te zorgen dat de zalm goed gekoeld is bij aankomst.

Als de zalm bij ontvangst nog duidelijk bevroren is, adviseren wij de zalm in de vacuümverpakking te laten en in de diepvries te leggen tot één dag voor consumptie. In de diepvriezer blijft de zalm tenminste twee maanden goed. Na die tijd kan er enig kwaliteitsverlies optreden. Wanneer de zalm inmiddels ontdooid is, adviseren wij om hem niet opnieuw in te vriezen, maar gewoon in de koelkast te bewaren. Opnieuw invriezen is mogelijk, maar hierbij kan enig kwaliteitsverlies optreden. In de originele vacuümverpakking is de zalm ook in de koelkast nog circa drie weken houdbaar.

Wanneer de zalm inmiddels ontdooid is, adviseren wij om hem niet opnieuw in te vriezen, maar gewoon in de koelkast te bewaren. Opnieuw invriezen is mogelijk, maar hierbij kan enig kwaliteitsverlies optreden. In de originele vacuümverpakking is de zalm ook in de koelkast nog circa drie weken houdbaar.

Zit uw vraag er niet bij? Mail dan naar zalmactie@glentalloch.nl en wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.