Blending

Schotland is de plek waar striemende regens en beukende oceaanwinden vrij spel hebben. Waar het ruige land prachtig graan voortbrengt en bron is van het zuiverste water. En waar mensen al eeuwenlang het vakmanschap beheersen van het maken van een van ’s werelds mooiste whisky’s.

In Glen Talloch vindt u het samenspel tussen natuur en vakmanschap terug in zijn puurste vorm. Elke druppel Glen Talloch bevat deze unieke combinatie van door de natuur voortgebrachte componenten - waaronder zuiver water en het beste graan- én menselijke creativiteit in de vorm van ambachtelijk vakmanschap en generatielange ervaring.

Het componeren van blended whisky is een ambacht en kunst die onze masterblender als geen ander beheerst. Uit vele verschillende vaten malt en grain whisky stelt hij de bijzondere en geheime blend samen met de uitgesproken kleur, geur en smaak van Glen Talloch. Zo bevat de Glen Talloch Rare & Old onder andere de wereldberoemde malt whisky’s Old Pulteney, Balblair en Speyburn.

Glen Talloch: een pure en eerlijke weerspiegeling van Schotland. Geniet ervan!

The family

Schotse whisky moet minimaal drie jaar in eikenhouten vaten rijpen voordat het Schotse whisky genoemd mag worden. Door dit rijpingsproces ontwikkelen zich bijzondere natuurlijke geur- en smaakstoffen. Bovendien krijgt de whisky zijn karakteristieke kleur tijdens het rijpen. De whisky van Glen Talloch rijpt echter veel langer dan deze wettelijk verplichte drie jaar. Hierdoor heeft Glen Talloch aanzienlijk meer aroma, smaak en complexiteit.

Glen Talloch Rare & Old

De bekendste telg van de familie met maar liefst dertig procent single malt whisky in de blend. Onder meer samengesteld met de wereldberoemde single malts Balblair, Knockdhu en Speyburn die tenminste vijf jaar gerijpt hebben.

Proefnotities

Kleur: flonkerend goud
Geur: zacht en rond, met hints van citrus, specerijen en toffee
Smaak: mooie, volle ronde blend met tonen van vanille en toffee

Verkrijgbaar in: 0,2 liter, 0,35 liter, 0,7 liter, 1,0 liter en 1,5 liter

Glen Talloch Gold 12 years old

Een mooie twaalf jaar gerijpte Scotch whisky met in de blend veertig procent malt whisky’s van verschillende distilleerderijen. Een complexe en harmonieuze whisky die zowel beginnende als ervaren whiskygenieters weet te overtuigen.

Proefnotities

Kleur: amber met gouden gloed
Geur: rijk en veelzijdig, met impressies van specerijen, tabak en vanille
Smaak: rijp, vol en harmonieus, met tonen van vanille en een lange afdronk

Glen Talloch Blended Malt 8 years old

De Glen Talloch Blended Malt is een blend van alleen single malt whisky’s, door kenners ‘vatted malt’ genoemd. De blend bevat beroemde malts, waaronder Old Pulteney en Balblair, en is de meest complexe whisky van de Glen Talloch familie.

Proefnotities

Kleur: diepgoud
Geur: rijk en zeer complex, met tonen van turf, rozijnen en vanille
Smaak: zeer complex met onder meer impressies van heidehoning en fruit

Glen Talloch Peated Finish

Een mooie rokerige whisky in de Glen Talloch clan. De vertrouwde Glen Talloch blend is verrijkt met nog eens 20% extra peated malts. Tijdens het rijpen heeft de blend nog drie maanden doorgebracht in peated fusten. Een nieuwe ervaring en bijzondere toevoeging maar wel met de karakteristieke Glen Talloch smaak kenmerken.

Proefnotities

Kleur: licht goud
Geur: peat, bloemig, citrus.
Smaak: fris, bloemig, fruit, toffee, licht peat, rook.

PPM: 7

Deel de mooie momenten

Mooie momenten deel je graag met elkaar. Mooie whisky ook. Daarom vindt u op deze pagina regelmatig aanbiedingen die u – als u dat wilt – op uw beurt kunt delen met andere whiskyliefhebbers. Maar u kunt er natuurlijk ook zelf van profiteren. Om zeker te zijn dat u niks mist abonneert u zich hier op de Glen Talloch nieuwsbrief.

Social media

Salmon

A Glen Talloch tradition

Intro

Glen Talloch whisky en gerookte Schotse zalm vormen een onovertroffen combinatie. Daarom kunt u bij Glen Talloch elk jaar in de periode voor Kerst een ambachtelijk gerookte zalm bestellen met € 10,- korting. Deze zalm van ca. 600 gram komt rechtstreeks uit Schotland waar hij gerookt wordt boven houtsnippers van oude whiskyvaten. Daarom smaakt juist deze zalm perfect bij een glas Glen Talloch én andersom! Vanaf half september tot begin november is de actie elk jaar verkrijgbaar bij uw slijter. 

Met de Kerst een Schotse delicatesse op uw bord!

De zalm van de Glen Talloch Zalmactie wordt gekweekt in de schone wateren van noordwest Schotland. De zalm zwemt in een afgeschermd gedeelte van een loch in een natuurlijke habitat.

Bij de Schotse zalmrokerij wordt de zalm in tweeën gedeeld en gezouten. Om hem daarna op smaak te brengen ligt hij 24 uur te drogen.

Hierna wordt de zalm op ambachtelijke wijze twaalf uren gerookt boven houtsnippers van oude whiskyvaten bij een temperatuur van tussen de 70-80 graden. Hierdoor krijgt de zalm een unieke en ongekend zachte smaak. Na het roken wordt de zalm in mooie dunne plakjes gesneden en vacuüm verpakt. Vervolgens gaat de zalm in een polystyreen doos met koelelement op transport naar Nederland en wordt daarna rechtstreeks bij je thuis afgeleverd.

Glen Talloch's salmon recipes

Vraag & antwoord

Bestelling

Waar vind ik de actiecodes die ik nodig heb voor de korting?
De actiecode vindt u op het achter etiket van de actieflessen Glen Talloch 0,7 liter 1,0 liter en 1,5 liter. Deze actieflessen zijn voorzien van speciale etiketten met een “pull here” hoekje. Wanneer u hier het etiket lostrekt vindt u op het onderliggende etiket de actiecode.
Ik wil liever niet online bestellen, wat nu?
Eventueel is het ook mogelijk om uw zalmbestelling per post in de sturen zoals voorgaande jaren altijd het geval is geweest. In dat geval kunt u hier ten tijde van de actie een bestelformulier downloaden en deze uitgeprint en volledig ingevuld retour sturen samen met de benodigde rug etiketten. De betaling vindt dan plaats door middel van een eenmalige machtiging.

Glen Talloch zalmactie Bestelformulier_2020.pdf
Wat is het voordeel van online bestellen?
Het voordeel van online bestellen is dat u niets meer hoeft in te sturen per post en meteen een bevestiging krijgt van uw bestelling. Daarnaast krijgt u twee dagen voordat de zalm bezorgd wordt nog een track & trace nummer doorgemaild, waarmee u het bezorgtraject van het zalmpakket kunt volgen.
Wat betaal ik voor een zalm?
Normaal betaalt u voor een gefileerde “half side” Schotse zalm van deze kwaliteit € 28,50. Glen Talloch biedt u deze delicatesse aan voor € 18,50 (mits u 2 actiecodes per zalm kunt ingeven tijdens uw digitale bestelling, of twee rug etiketten per zalm meestuurt met uw bestelling per post).
Krijg ik een korting wanneer ik meerdere zalmen op 1 adres laat bezorgen?
Wanneer u meerdere zalmen op 1 adres laat bezorgen krijgt u een korting van € 2,50 op alle extra zalmen. Voor de eerste zalm betaalt u met 2 actiecodes of rug etiketten € 18,50 en voor de tweede, derde, of meer zalmen betaalt u € 16,00 per zalm (mits u hier ook per zalm nog 2 actiecodes ingeeft of rug etiketten instuurt). Wanneer u zalmen bestelt zonder actiecodes, of uw bestelling per post inzendt zonder actie rug etiketten, betaalt u voor de eerste zalm € 28,50 en voor de tweede, derde of meer zalmen € 26,00 per zalm.
Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?
Na uw online bestelling ontvangt u binnen een uur een bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u mailen naar zalmactie@glentalloch.com of tijdens kantooruren bellen met 058-2135135. Wanneer u uw zalmbestelling per post instuurt is uw bestelling verwerkt wanneer het gemachtigde bedrag van uw rekening is geschreven. Dit zal binnen 3 weken na inzending van uw bestelling plaats vinden.
Hoe vindt de betaling plaats?
Uw online zalmbestelling kunt u via iDEAL of creditcard betalen. Wanneer u een bestelling per post verstuurd vindt de betaling plaats via een eenmalige machtiging en automatische incasso. Dit zal ongeveer binnen 3 weken na het inzenden van uw bestelling gebeuren
Kan ik ook een zalm bestellen zonder actiecodes of rugetiketten?
Natuurlijk kunt u de zalm ook zonder het invoeren van actiecodes of zonder het insturen van rugetiketten bestellen. U komt dan echter niet in aanmerking voor de korting en betaalt dan € 28,50 per zalm.
Tot wanneer loopt deze actie?
De zalm kan vanaf half september tot 8 november 2020 besteld worden.

Bezorging

Wanneer wordt mijn zalm afgeleverd?
De zalm wordt een week voor de kerstdagen bezorgd. Vanaf maandag 14 december t/m donderdag 17 december 2020.
Mocht de zalm nog niet bij u afgeleverd zijn dan kunt u mailen naar zalmactie@glentalloch.com of tijdens kantooruren bellen met 058-2135135.
Wat als ik niet thuis ben wanneer de zalm wordt afgeleverd?
De zalm wordt dan bij de buren gebracht of een dag later opnieuw aangeboden. In beide gevallen ontvangt u dan een kaartje in de brievenbus over waar het pakket voor u klaar ligt of wanneer het pakket opnieuw aangeboden wordt. Ook kunt u een met de code op het briefje een alternatief bezorgmoment of adres doorgeven. Via het track & trace nummer dat u 2 dagen voor bezorging ontvangt kunt u het pakket ook traceren. Wanneer u 16 t/m 19 december weinig thuis bent adviseren wij u een alternatief bezorgadres op te geven waar iemand de zalm voor u in ontvangst kan nemen.

Bewaren

Hoe is de zalm verpakt?
De zalm is vacuüm verpakt in een polystyreen doos samen met een koelzakje. Dit laatste is om ervoor te zorgen dat de zalm goed gekoeld bij u aankomt.
Hoe kan ik de zalm het beste bewaren? En hoelang?
Als de zalm bij ontvangst nog duidelijk bevroren is, adviseren wij u de zalm in de vacuümverpakking te laten en in de diepvries te leggen tot één dag voor consumptie. In de diepvriezer blijft de zalm tenminste twee maanden goed. Na die tijd kan er enig kwaliteitsverlies optreden. Wanneer de zalm inmiddels ontdooid is, adviseren wij u om hem niet opnieuw in te vriezen, maar gewoon in de koelkast te bewaren. Opnieuw invriezen is mogelijk, maar hierbij kan enig kwaliteitsverlies optreden. In de originele vacuümverpakking is de zalm ook in de koelkast nog circa drie weken houdbaar.
De zalm was bij bezorging ontdooid, wat nu?
Wanneer de zalm inmiddels ontdooid is, adviseren wij u om hem niet opnieuw in te vriezen, maar gewoon in de koelkast te bewaren. Opnieuw invriezen is mogelijk, maar hierbij kan enig kwaliteitsverlies optreden. In de originele vacuümverpakking is de zalm ook in de koelkast nog circa drie weken houdbaar.

Zit uw vraag er niet bij? Mail dan naar zalmactie@glentalloch.com en wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

Together

Cocktails & Food

Glen Talloch brengt levensgenieters bij elkaar. Graag delen we recepten met u waarmee u bijzondere gelegenheden nog specialer maakt. Hebt u zelf lekkere recepten die u wilt delen? 
Stuur ze in via het contactformulier of klik hier.

Cocktails:


Food:

De beroemde Schotse whiskyregio's

Speyside

De Speyside concentreert zich rondom de vruchtbare valleien aan de rivier de Spey. Omdat dit gebied zich in de ‘graankamer van Schotland’ bevindt, kunt u hier meer dan de helft van de ongeveer 90 Schotse distilleerderijen vinden.

Algemene whiskykarakteristieken: fleurig, zoetig, mild.

Highlands

De Highlands vormen het bergachtige ruige middengedeelte van Schotland. Dit is één van de meest uitgestrekte en mooiste gebieden van Europa waar u de met heide begroeide heuvels en de bekende groene Schotse valleien aantreft.

Algemene whiskykarakteristieken: licht rokerig, peperig, zoetig

Lowlands

Dit vrij vlakke gebied wordt ook wel de ‘Garden of Schotland’ genoemd. Het is een graangebied waar toegankelijke whisky’s vandaan komen die vaak licht van kleur en body zijn. Ook bevat dit gebied relatief weinig turf waardoor de karakteristieke turfsmaak in de whisky’s vaak ontbreekt.

 Algemene whiskykarakteristieken: droog, zacht, licht

Islay

Met een lengte van 40km en een breedte van 24km is dit het grootste whisky-eiland en tegelijk de kleinste whiskyregio met zeven actieve distilleerderijen. In de Islay whisky's komt een maritiem karakter en een sterke jodium en turfsmaak naar voren. Een whiskyregio met een geheel eigen stijl en karakter.

 Algemene whiskykarakteristieken: rokerig, krachtig, jodiumachtig

Campbeltown

De zeelucht van het schiereiland Mull of Kintyre – waarop het stadje Campbeltown ligt – geeft de whisky’s van deze streek een zilte smaak. Ooit was dit het centrum van de Schotse whisky-industrie met meer dan 20 distilleerderijen, maar tegenwoordig worden er nog maar een paar malts geproduceerd.

Algemene whiskykarakteristieken: ziltig, turfachtig, zacht

Islands

Dit zijn de Schotse eilanden Arran, Jura, Mull, Skye en de Orkney eilanden. Het zijn prachtige ruige en rotsachtige wildernissen waar nauwelijks bomen groeien. Daarom wordt alle mout hier met turf gedroogd met als resultaat een opvallende turfsmaak. De zilte zeelucht zorgt bij deze whisky’s voor een lichte zoute smaak.

Algemene whiskykarakteristieken: ziltig, zoetig, turfachtig


Contact us

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met Glen Talloch!

Carpaccio van gerookte Schotse zalm met Glen Talloch whiskysaus

Ingrediënten:

 • Gerookte Schotse zalm
 • Glen Talloch whisky
 • IJsbergsla of bruinbrood
 • Honing
 • Olijfolie
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 gesnipperd sjalotje of bieslook in kleine stukjes
 • Verse zwarte peper

Bereiding:

 1. Mix 3 delen olijfolie met 1 deel Glen Talloch whisky
 2. Voeg hier vervolgens 1 deel honing, 1 eetlepel bruine suiker en het gesnipperde sjalotje of het bieslook aan toe
 3. Besprenkel de gerookte zalm met deze dressing en serveer op een bedje van frisse ijsbergsla of met bruinbrood en wat verse zwarte peper.

Salade van gerookte zalm met appel

Ingrediënten:

 • 400 gram gerookte zalm
 • 3 Granny Smith appels
 • 1 komkommer
 • 2 rode uien
 • 2 eetlepels honing
 • 4 eetlepels zoete rijstazijn
 • 1 eetlepel gehakte koriander
 • 4 eetlepels crème fraîche
 • Olijfolie

Bereiding:

 1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 parten.
 2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd ze in lange slierten.
 3. Meng de, in halve ringen gesneden, uien met de appels en de komkommer. Overgiet dit met de honing en de rijstazijn en schep alles goed door elkaar. Laat het ongeveer 15 minuten marineren.
 4. Leg de zalm op de borden. Verhit 6 eetlepels olie in een koekenpan, neem de salade uit de marinade en bak deze 2 minuten op hoog vuur aan.
 5. Verdeel de warme salade over de borden met zalm en schep er een lepel crème fraîche op.
 6. Besprenkel het tenslotte met een beetje marinade en serveer het met warm stokbrood.

Roomboterstengels met gerookte Schotse zalm

Ingrediënten:

 •  pakje roomboterstengels
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1/2 komkommer
 • 5 deciliter volle yoghurt
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • zout
 • peper

 


Bereiding:

 1. Was de komkommer en snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden.
 2. Haal met een theelepel de zaadjes eruit en rasp de komkommer fijn.
 3. Doe de komkommerrasp in een zeef en meng er 1 theelepel zout doorheen. Laat in ongeveer 1 uur het vocht uit de komkommerrasp lekken.
 4. Meng de komkommerrasp met de yoghurt, geperste knoflook en peper.
 5. Wikkel een reepje zalm om elke roomboterstengel en serveer met de komkommercrème.

Pizza met gerookte Schotse zalm

Ingrediënten:

(4 pizza's)

 • 100 gr gerookte Schotse zalm
 • Mix voor pizza bodem en pizzasaus (tomaten)
 • 100 gr roomkaas
 • 50 gr belegen geraspte kaas
 • 4 artisjokhartjes
 • 1 eetlepel verse dille

 


Bereiding:

 1. Bereid de pizzabodem en de saus volgens het pizzadeeg recept.
 2. Maak van het deeg 4 pizzabodems van ca 10 cm  en verdeel de pizzasaus erover.
 3. Snijd de gerookte zalm in kleine snippers en verdeel deze over de pizza’s samen met de dille.
 4. Snijd de roomkaas in blokjes en de artisjokhartjes in vieren. Verdeel deze over de pizza’s en strooi de geraspte kaas erover.
 5. Bak de pizza’s in het midden van een voorverwarmde oven in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Aardappeltjes met zalm-bieslook

Ingrediënten:

 • 150 gr gerookte Schotse zalm
 • 750 gr aardappelen licht kruimig
 • 1 dl droge witte wijn
 • 1 dl visfond
 • ½ liter room
 • 15 bieslooksprietjes
 • 1 sjalot
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Snijd de aardappelen doormidden of in parten en kook ze gaar.
 2. Meng de fijngehakte sjalot samen met de witte wijn en de visfond en kook dit tot een ½ dl in.
 3. Laat de saus iets afkoelen en roer daarna de room erdoor.
 4. Snijd de gerookte zalm in reepjes en hak het bieslook fijn.
 5. Roer de gerookte zalm met het bieslook door de saus.
 6. Giet de aardappelen af en giet de saus er over.
 7. Dien het gerecht meteen op.

Glemon

Ingrediënten:

 • 3,5 cl Glen Talloch Whisky
 • 1,0 cl Kaneelsiroop
 • 1 à 2 druppels angostura 
 • 4 partjes limoen 

Bereiding:

4 partjes limoen, eerst over de rand van het glas halen en daarna uitknijpen in het glas en vervolgens met de andere ingredienten in het glas doen samen met 3 à 4 ijsklontjes of crushed ice

Crammond’s Cranberry

Ingrediënten:

 • 3,5 cl Glen Talloch Whisky
 • 3,0 cl Cranberrysap
 • 1,0 cl Passievruchtensap
 • 1,0 cl Suikersiroop
 • 1 partje limoen uitgeknepen

Bereiding:

De ingrediënten met 4 à 5 ijsklontjes 10 seconden krachtig schudden in een shaker en uitschenken zonder de ijsklontjes. Garneer de cocktail met een schijfje limoen.

Mint Julep

Ingrediënten:

 • 4,0 cl Glen Talloch Whisky
 • 1,0 tl Suiker
 • 1 takje munt
 • Ijsklontjes

Bereiding:

De muntblaadjes samen met de suiker en de ijsblokjes in een blender mixen totdat er crushed ice ontstaat. Schep vier eetlepels in een whiskyglas en giet de whisky erbij. Garneer met een blaadje munt.

Scotch Collins

Ingrediënten:

 • 4,0 cl Glen Talloch Whisky
 • 2,0 cl Citroensap
 • 1,0 cl Rietsuikersiroop
 • Spa rood
 • Schijfje citroen

Bereiding:

De whisky, citroensap, rietsuikersiroop met 4 à 5 ijsklontjes 10 seconden krachtig schudden in een shaker en uitschenken in een longdrinkglas. Vul aan met spa rood en garneer met een schijfje citroen

Carpaccio van gerookte Schotse zalm met Glen Talloch whiskysaus

Ingrediënten:

 • Dunne plakjes gerookte Schotse zalm
 • Glen Talloch whisky
 • IJsbergsla of bruinbrood
 • Honing
 • Olijfolie
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 1 gesnipperd sjalotje of bieslook in kleine stukjes
 • Verse zwarte peper

Bereiding:

Mix 3 delen olijfolie met 1 deel Glen Talloch whisky. Voeg hier vervolgens 1 deel honing, 1 eetlepel bruine suiker en het gesnipperde sjalotje of het bieslook toe. Besprenkel de gerookte zalm met deze dressing en serveer op een bedje van frisse ijsbergsla of met bruinbrood en wat verse zwarte peper.

Broodpudding met Glen Talloch Whisky saus

Ingrediënten:

 • 1 stokbrood
 • 1 liter melk
 • 400 gram suiker
 • 2 eetlepels vanille essence
 • 3 losgeklopte eieren
 • 200 gram rozijnen
 • 60 gram boter (gesmolten) 

Ingrediënten voor de saus:

 • 125 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 1 los geklopt ei
 • 1 eetlepel Glen Talloch whisky

 


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C. Breek het stokbrood in kleine stukjes en laat dit even weken in de melk. Schep daarna de eieren, suiker, vanille en rozijnen erdoor. Schenk de gesmolten boter in de bakvorm en voeg het broodmengsel erbij. Bak de broodpudding in circa 60 min af (de broodpudding is klaar wanneer een ingestoken mes er schoon uitkomt). Laat de pudding afkoelen.

Bereiding van de saus
Roer de boter met de suiker samen tot room en verwarm dit mengsel au bain marie tot de suiker volledig is opgelost. Klop het ei erdoor en laat de saus afkoelen. Voeg als laatste de Glen Talloch whisky toe.

Ananasjam met Glen Talloch Whisky

Ingrediënten:

 • 1 grote ananas
 • geleisuiker
 • 8 eetlepels Glen Talloch Whisky

Bereiding:

Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtenvlees in kleine stukjes. Weeg het fruit en doe het in een pan. Voeg een gelijke hoeveelheid geleisuiker toe. Breng de stukjes ananas met de geleisuiker snel aan de kook en laat dit 4 minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en voeg als laatste de Glen Talloch Whisky toe. Giet de jam in potten. Deze jam is o.a. heerlijk op toast.

Meloen-garnalen salade met Glen Talloch Whiskydressing

Ingrediënten:

 • 200 gram ijsbergsla
 • 200 gram gepelde garnalen
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • 2 eetlepels tomatenketchup
 • zout en peper
 • citroensap
 • 2 schijven meloen
 • 2 eetlepels Glen Talloch whisky

Bereiding:

Snij de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel deze over 4 borden. Snij de meloenschijven in blokjes en verdeel deze samen met de garnalen over de ijsbergsla. Roer de mayonaise, crème fraîche, tomatenketchup, Glen Talloch whisky, citroensap, zout en peper door elkaar tot een romige dressing. Verdeel de dressing over de salades.